5. REZERVARI


5.1 CONDITII DE REZERVARE
O rezervare pentru un anumit zbor este confirmata prin emiterea unui Cod de Confirmare (Rezervare). Aceasta confirmare se va face in scris sau prin e-mail in cazul rezervarilor prin telefon. In cazul rezervarilor pe Internet, Codul de Confirmare va fi afisat pe ecran, la sfarsitul tranzactiei. Ar fi bine sa va tipariti aceste informatii pentru ca va trebui sa stiti acest numar atunci cand va imbarcati. Nu trebuie sa reconfirmati un zbor pentru care s-a emis un Numar de Confirmare.

5.2 SCHIMBARI

Toti pasagerii care au platit au dreptul sa schimbe rezervarea dupa confirmare, cu pana la 4 ore inaintea orei de plecare a zborului initial, platind o taxa de 40 EUR per Pasager, per segment de zbor plus alte diferente dintre tariful initial si noile tarife, taxe sau suprataxe, care sunt valabile la data schimbarii rezervarii, in conformitate cu Termenii si Conditiile noastre de calatorie daca schimbarea e operata pe website-ul nostru, prin Departamentul Reservation and Customer Service sau prin punctele noastre de vanzare.

Blue Air permite tuturor pasagerilor sa modifice biletul de avion cu pana la 4 ore inainte de zbor chiar dupa ce s-a efectuat check-inul online. Dupa ce finalizati toate modificarile dorite, va rugam sa refaceti procesul de check-in online si sa tipariti cartea (cartile) de imbarcare. In cazul in care sunt mai putin de 12 ore pana la zbor, procesul de check-in se va efectua la aeroport.

Daca alegeti sa faceti modificare online, modificarea se va aplica pentru toti pasagerii aflati in rezervarea respectiva, pentru a modifica zborul doar pentru o parte din acesti pasageri, va trebui sa contactati departamentul Reservation and Customer Service.
Modificarile de nume nu mai sunt permise pe un itinerariu unde unul din segmentele zbor a trecut, pentru niciuna din cursele ramase. 
Nu este permisa schimbarea de data sau de ruta a unui bilet la un tarif mai mic decat tariful platit initial, deci implicit nu se ramburseaza eventuala diferenta intre tariful initial platit si tariful inferior care poate exista la data solictata pentru schimbare.

Taxa pentru modificarea de nume sau data pentru rutele interne, pentru clasele tarifare WEB00-WEB11 este de 25 EUR + eventuala diferenta de clasa tarifara/ pasager/ segment zbor, iar pentru clasele tarifare WEB12-WEB23 si Flexi, modificarea se face gratuit.

Se permite numai schimbarea datelor de calatorie (data plecarii, data sosirii), schimbarea rutei si a numelui pasagerului, dar numai pentru clasele tarifare care permit astfel de schimbari de rezervare.


5.3 PLATA
Tarifele, taxele si suprataxele legate de rezervarea dumneavoastra trebuie platite in totalitate in momentul confirmarii rezervarii.

5.4 DATELE PERSONALE
Datele dumneavoastra personale ne sunt necesare pentru: incheierea unei rezervari, cumpararea si emiterea Biletului Electronic, contabilitate, factura si audit (inclusiv verificarea creditului sau a altor carduri), cu scop administrativ si legal, analize statistice, pentru a dezvolta si oferi servicii, si pentru a facilita procedurile de securitate, de frontiera, vamale si pentru a oferi aceste date agentiilor guvernamentale, in legatura cu calatoria dumneavoastra. De asemenea, este posibil ca aceste date sa fie folosite pentru studii de marketing si pot fi folosite de companii din cadrul grupului BlueAir.In aceste scopuri, dumneavoastra ne autorizati sa folosim astfel datele si sa le transmitem birourilor si sucursalelor noastre, agentilor autorizati, agentiilor guvernamentale, celor care proceseaza datele, companiilor de credit si emitentilor cardurilor sau celor care ofera serviciile mai sus mentionate. Acestea includ si trimiterea datelor dumneavoastra personale in afara Romaniei. Daca nu doriti sa primiti informatii de la noi sau de la partenerii nostrii de calatorie va rugam sa ne scrieti la adresa mentionata la sfarsitul acestor Termeni si Conditii de Transport.
Este responsabilitatea dumneavoastra sa introduceti corect datele dumneavoastra de contact in vederea primirii confirmarii rezervarii pe care o efectuati si a biletului electronic

5.5 ASEZAREA IN AVION
Nu garantam ca va putem oferi un anumit loc in avion, iar dumneavoastra veti fi de acord sa acceptati orice loc va va fi oferit. Aveti posibilitatea de a rezerva oricare loc disponibil in avion odata cu rezervarea biletului, contra unei taxe, dupa cum urmeaza:


Ne rezervam dreptul sa stabilim asezarea in avion chiar dupa imbarcare. Acest lucru ar putea fi necesar din motive operationale, de siguranta sau de securitate zborului.

5.6 CONEXIUNI
Blue Air nu garanteaza conexiunile cu alte zboruri sau cu alte mijloace de transport, cu exceptia celor vandute de Blue Air ca zboruri conexe sau transfer conex.
Zborurile noastre nu sunt menite pentru a fi folosite in conexiunea cu alte zboruri ale noastre sau ale altor companii, cu exceptia celor vandute ca atare de noi. Orice conexiune o veti face pe propria raspundere si va trebui sa treceti prin check-in pentru toate zborurile de legatura, cu exceptia zborurilor cu escala vandute de noi, unde check-inul se efectueaza doar pe aeroportul de plecare, nu si in cel de tranzit (escala).
Daca aveti bilete pentru zboruri Blue Air cu escala, zboruri vandute de noi ca atare, aveti obligativitatea sa anuntati la check-in pe aeroportul de plecare ca aveti bilet pentru zbor Blue Air cu conexiune.